Vasker du også hænder i ”du ved ikke hvad”?

Apr 29, 2021

Sæbepumpen er løbet tør. Hvad gør du? Vælger den pæne flaske eller kigger bag på etiketten?

Hos Nopa Nordic er vores erfaring, at mange danskere er særdeles bevidste om, hvilke vaskemidler, opvaskemidler og produkter til personlig pleje, de bruger i hverdagen. Produkterne skal gerne være så skånsomme for mennesker og miljø som muligt, og det handler mange ind efter, når de står ved hylderne i supermarkedet.

MEN… vores erfaring er også, at der særligt er ét sted, hvor vi ikke er specielt opmærksomme: Håndsæben. I løbet af en dag vasker vi hænder adskillige gange; før madlavning, efter toiletbesøg, når vi har pudset næse osv. Ved hvert eneste tryk på pumpen kommer vi – hvis vi ikke er opmærksomme – i kontakt med potentielt allergifremkaldende eller hormonforstyrrende stoffer – også selvom sæben skylles af igen.

Alligevel handler mange menneskers køb af håndsæbe ofte om andet end flaskens indhold. Ofte ryger der produkter i indkøbskurven, som ikke er skånsomme for hverken mennesker eller miljø, men hvor valget går på design og dermed overvejelser om, hvordan sæbepumpen tager sig ud på badeværelset. Udseende og lækkert design vægtes altså over funktion og mærkning og dermed indholdsstoffer.

Hos Nopa Nordic mener vi til enhver tid, at indhold bør gå forud for design – også selvom alle vores produkter er “pænt pakket ind” og sagtens kan tåle at stå fremme på badeværelset. Vi synes rent faktisk, at der er et vigtigt signal at sende ved at lade et rent produkt være synligt.

Er du som forbruger ikke helt dér endnu, anbefaler vi i stedet, at du hælder din nyindkøbte håndsæbe på din yndlingsflaske, når du kommer hjem fra supermarkedet. På den måde sikrer du, at du, din familie og dine gæster vasker hænder i et produkt uden allergifremkaldende eller hormonforstyrrende stoffer.

Det er heldigvis både nemt og ukompliceret at finde en effektiv og skånsom håndsæbe i langt de fleste supermarkeder. Undgå at nærlæse den lange indholdsfortegnelse bag på flasken, men tag i stedet et hurtigt kig på etiketten, og du er godt på vej.

Tips:

  1. Håndsæben skal have en officiel mærkning som f.eks. Svanemærket eller Blomsten. På den måde ved du, at der er stillet skrappe krav til alle indholdsstofferne i sæben
  1. Lad dig ikke forblænde af ord som “pure”, “natural” eller “med økologiske indholdsstoffer”. Markedsføring er én ting. Officiel mærkning er en anden.
  1. Er du stadig i tvivl? Så brug App’en “Kemiluppen” udviklet af Forbrugerrådet Tænk Kemi. App’en hjælper dig med at undgå problematiske stoffer i produkter til personlig pleje – også håndsæbe. Læs mere om App’en her: https://kemi.taenk.dk/bliv-groennere/kemiluppen-tjek-din-personlige-pleje-uoensket-kemi

 

Written By admin

Related Posts

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.