Ny solcreme minimerer antallet af syntetiske olier

Jun 20, 2023

Nopa Nordic Gruppen lancerer en ny solcreme uden Dibutyl Adipate og C12-15 Alkyl Benzoate – to syntetiske olier, du finder i langt de fleste solcremer på markedet. Det skyldes dels et ønske om at bruge så mange naturlige råvarer som muligt, dels at de to olier har negative sideeffekter

I Nopa Nordic Gruppen – Nopa Nordic og Allison – prioriterer vi altid at lave produkter, der lever op til kravene for miljø- og allergicertificeringer. Men ofte går vi endnu længere end det.

Det er vores nye serie af solcremer et eksempel på.

Her har vi erstattet to syntetiske olier, der findes i langt størstedelen af solcremerne på markedet – Dibutyl Adipate og C12-15 Alkyl Benzoate – med naturlige olier. Dermed har vi både skabt en solcreme, hvor op mod 90 procent af ingredienserne er naturlige, og en solcreme med færre, potentielle negative sideeffekter.

C12-15 Alkyl Benzoate har nemlig nogle urenheder i sig, der kan være allergifremkaldende, mens Dibutyl Adipate fjerner neglelak.

– Selv om en solcreme er allergimærket, kan den godt indeholde C12-15 Alkyl Benzoate, fordi olien normalt bruges i så små mænger, at der ikke skulle være nogen risiko. Hos Nopa Nordic Group er vi imidlertid altid på jagt efter naturlige løsninger, og i dette tilfælde giver det i vores optik ekstra god mening, fortæller Henrik Karup Jørgensen, adm. direktør i Nopa Nordic.

Det handler om meget mere end faktor

Umiddelbart kan det lyde enkelt at fjerne to syntetiske olier og erstatte dem med naturlige olier.

Men helt så enkelt er det ikke i praksis. For du kan ikke bare finde en en-til-en-erstatning på hylden hos en leverandør. Du er nødt til selv at udvikle, eksperimentere og prøve dig frem.

– Solcreme er basalt set en blanding af de rigtige UV-filtre og de rigtige olier til at opløse disse filtre. Når du så vælger at arbejde med og udvikle nye olier, giver det selvfølgelig nogle udfordringer. Sådan er det med udvikling. Vejen til at finde den blanding, der fungerer, går over en række blandinger, der ikke fungerer, forklarer Maria Bønnelykke, R&D Manager i Allison, og bemærker, at puslespillet ikke kun handler om solbeskyttelsesfaktor.

Det handler også om at lave en solcreme, der ikke skiller, en solcreme, der er god at smøre ud, og en solcreme, der er vandfast. For en solcreme skal bevare sin beskyttende effekt, også når noget af den bliver vasket af på turen til stranden eller poolen.

– Når der står f.eks. faktor 50 på tuben eller sprayen, skal det også være en faktor 50 efter, at du har været i vandet. Det har vi opnået med den nye solcreme, samtidig med at vi har nået vores mål om øget naturlighed, siger Maria Bønnelykke.

Kan leveres som både lotion, olie, spray og roll-on

En yderligere kompleksitet ved at øge antallet af naturlige olier er, at naturlige olier i modsætning til syntetiske olier ikke er 100 procent ens fra leverance til leverance.

Der kan og vil være små variationer, og derfor har vi hos Nopa Nordic Gruppen etableret det nødvendige test-setup, der kan sikre den ønskede høje kvalitet i alle vores leverancer.

Den nye serie af solcremer kan leveres med en solbeskyttelsesfaktor på 15, 20, 30 eller 50 – og som både lotion, olie, spray og roll-on. Der er også mulighed for at lave en særlig variant til børn.

Solcremerne lever op til en række af de mest kendte miljømærkninger:

 

 

Written By Nopa Nordic Allison

Related Posts