Personlig pleje kan gøre en forskel

Jul 1, 2022

Forestil dig, hvor ydmygende det må føles at blive tvunget ud af dit eget hjem, uden tid eller mulighed for at tage dine mest værdifulde og personlige ejendele, eller noget så grundlæggende som din tandbørste og toilettaske. Det er uværdigt ikke at have adgang til ordentlige foranstaltninger inden for personlig hygiejne, men alligevel er dette scenarie, hvad ukrainere har stået over for i flere måneder. Ødelagte bygninger. Ingen elektricitet. Og intet badeværelse med vask, rindende vand og et spejl, hvor du kan rede dit hår, barbere dig, børste tænder og tage hånd om din personlige hygiejne.

Vi føler, at det er her, vi kan slå til og gøre en forskel. Derfor har vi valgt at donere personlig pleje produkter og babypleje til ukrainske flygtninge, der er blevet bosat i midlertidige hjem af kommuner i Danmark. Donationerne sker i samarbejde med en dansk organisation ved navn Overskudsprodukter for Social Godhed. Over fire millioner mennesker er flygtet fra Ukraine på nuværende tidspunkt, og mere end 25.000 har bedt om at komme til Danmark. Vores hjælp til ukrainske flygtninge understøtter FN’s bæredygtige udviklingsmål nummer 3 for sundhed og nummer 17 for partnerskab.

Mange europæiske virksomheder og privatpersoner har givet betydelige donationer til Ukraine, og tallet vokser dag for dag. Der er brug for alle former for hjælp, og det er givende at være vidne til, at både små og store virksomheder samt privatpersoner er villige til at støtte med donationer. Det vigtige spørgsmål at stille os selv i en krise som denne er: Hvordan ville vi gerne blive behandlet, hvis vi var i deres sko?

Written By Mette Elkjær

Related Posts