Hvad ved en spidssnudet frø om at beskytte miljøet?

Jul 1, 2022

Absolut ingenting, og hvorfor skulle den det? Det er trods alt os forbrugere, der er ansvarlige for enhver miljøskade, der kan true dens levesteder.

Forskellige dyre- og insektarter forsvinder i øjeblikket med en hastighed, der er 100-1.000 gange hurtigere, end vi havde forventet. Dette er en del af FSC®-ugen, hvor vi fejrer biodiversiteten for at fortælle alle, hvor afgørende det er for os at passe på vores dyreliv. Når først en art er væk, vender den aldrig tilbage.

Frøer er “barometre” for miljøet

Den spidssnudede frø er en fascinerende historie i sig selv. Den er en ud af ca. 4.000 forskellige frøarter,som er kendt af menneskeheden. Der er frøer overalt på kloden – undtagen Antarktis – og det, der er så smukt ved disse væsner, er, at de fungerer som perfekte “barometre” for vores miljøs sundhed. Hvis frøerne ser ud til at trives, er det et godt tegn. Hvis ikke, burde vi være bekymrede.

De giftige omgivelser, som en frø bliver udsat for, absorberes i dens hud og opbevares i dens fedtvæv. Nogle giftstoffer har potentiale til at forårsage metaboliske forstyrrelser og endda misdannelser og kræft hos frøerne. For at forklare det på en anden måde, er frøerne vores “øjne”, når det kommer til at spotte problemer i fremtiden.

FSC hjælper med at beskytte biodiversiteten

Hver gang du køber et FSC®-certificeret produkt bidrager du til bevarelsen af ​​den spidssnudede frø og alle de andre levende væsner i naturen. Det er dem, der holder vores skove og vores planet i live. Alle Nopa Nordics inderkartoner, masterkartoner og etiketter er lavet af FSC®-kompatible materialer og understøtter FN’s bæredygtige udviklingsmål 15: Livet på land. Dette særlige mål sigter mod:

• Beskyttelse, genopretning og fremme af bæredygtig brug af terrestriske økosystemer
• Bæredygtig forvaltning af skove
• Bekæmpelse af ørkendannelse
• Standsning og vending af jordforringelse
• Standsning af tab af biodiversitet

Written By Mette Elkjær

Related Posts